Nederlandse Zweefvliegdag 2011

Zaterdag 26 november 2011

Qontent

Qontent

Qontent bouwt snelle, toegankelijke websites, webapplicaties en templates, gebruikmakend van praktische webstandaarden en de webrichtlijnen voor de overheid. Voor bijvoorbeeld de site van Aero Club Salland of Albert Heijn, Gall & Gall en Appie.

KNVvL - afdeling zweefvliegen

Qontent levert met QMS een content management system voor bedrijven en verenigingen die hun website op een goede manier willen structureren en beheren.

KNVvL - afdeling zweefvliegen

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, de KNVvL is de overkoepelende organisatie voor alle luchtsporten en luchtvaart hobby’s in Nederland. Vóór en dóór liefhebbers van de luchtvaart. De KNVvL is als sportbond aangesloten bij het NOC*NSF en de internationale federatie FAI.

Vliegbril.nl

Vliegbril.nl

Vliegbril.nl is een initiatief van George de Jong Optiek in Amsterdam. Eigenaar en vervent vlieger Peter Tutuarima heeft inmiddels heel wat vliegers aan een goede gezichtscorrectie geholpen. Naast zijn 25-jarige ervaring in het optiekvak, kent hij als vlieger heel goed de eisen en persoonlijke wensen die veel vliegers aan hun bril stellen. Denk bijvoorbeeld aan specifieke afstanden waarop scherp zicht gewenst is, niet alleen in de verte, maar ook dichtbij op instrumenten en navigatieapparatuur. Zijn filosofie is dat een vliegbril geen massaproduct is.

Glider Pilot Shop

Een goede vliegbril is maatwerk op basis van persoonlijke wensen.

Glider Pilot Shop

Shop for Gliding and Light Aviation instruments and accessories. From naviagation systems to bugwipers and from all weather covers to oxygen systems, the Glider Pilot Shop has it for sale!

EPST

EPST

European Pilot Selection & Training (EPST) verzorgt een volledige opleiding tot verkeersvlieger. Na het succesvol afronden van onze opleiding volgt plaatsing bij een Engelse of andere Europese luchtvaartmaatschappij op een moderne jet zoals een Boeing, BAE146, CRJ of Airbus. EPST is een JAA erkende Type Rating Training Organization (TRTO) NL-TRTO-37 en een JAR-STD operator. Alle onderdelen van onze opleidingen zijn volledig erkend door de JAA en leiden tot het meest uitgebreide brevet, het Europese JAA ATPL(A) - INTEGRATED JAR-FCL brevet.

Glider Equipment

Glider Equipment

Begin 2007 is de site www.glider-equipment.nl "de lucht in gegaan". Door de vele contacten met zweefvliegers en fabrikanten, en niet te vergeten de eigen ervaringen met de producten is er een zeer breed en diep assortiment ontstaan voor alle zweefvliegers. Naast de online verkoop is in Bergen op Zoom tevens een winkel die uniek genoemd mag worden in de wereld. Service, kwaliteit en een aantrekkelijke prijs zijn de pijlers waar Glider-Equipment op is gebasseerd.

Service Center Terlet

Service Center Teret

Het Service Center Terlet staat bekend om haar expertise op het gebied van reparaties. Onze specialiteit is het repareren van kunststof: tegenwoordig het meest gebruikte materiaal in de luchtvaart. Bij het repareren van kunststof komt meer kijken dan vaak gedacht. Kleine afwijkingen in de reparatie kunnen de vliegeigenschappen en de kwaliteit al snel beïnvloeden. De kwaliteit is bij ons dan ook prioriteit één.

Alexander Schleicher Benelux

Alexander Schleicher Benelux

Alexander Schleicher Benelux neemt per 01-10-2011 het agentschap van Alexander Schleicher Segelflugzeugbau in Nederland over van Francesco Bruinsma. Tevens start op 01-10-2011 het agentschap voor België en Luxemburg.

Jonker Sailplanes

Jonker Sailplanes

Glider-Import is sinds 1 januari 2010 europees agent voor Jonker Sailplanes, bekend van de JS1 Revelation. De broers Uys en Attie Jonker hadden als van jongs af aan een droom om een eigen zweefvliegtuig te bouwen. In 1999 zijn ze officieel met het JS1 project gestart. De naam ‘Revelation’ , wat onthulling betekend, werd later toegevoegd toen duidelijk was hoeveel tijd het kostte om een high-performance zweefvliegtuig te bouwen. Het uiteindelijke resultaat, de JS1 Revelation heeft de beste performance in zijn klasse, uitstekende handling, professioneel vakmanschap, bijzonder veilig en verbazingwekkend betaalbaar; dit is een onthulling voor veel klanten in de hele wereld.

Van den Berg Surfing

Van den Berg

Van den Berg Surfing is gespecialiceerd in wind- en kitesurfing, maar heeft ook een groot assortiment voor winter- en watersporten. Van den Berg Surfing kan je vinden in Zandvoort en Hoorn. Hiernaast heeft van den Berg Surfing een uitgebreide webwinkel met alles voor wind-, water- en wintersporter.

XCapBatteries

XCapBatteries

This is the most powerful, best protexted lithium-based battery in the world, within this volume. It gives more enegy per cycle and will last much longer then any other Li-based battery because it has been specifically designed for cyclical use.

Aviation services

Kees Aero Nautical Services

"Kees Aeronautical services" is a small company with the slogan "Best price Best services in Europa".

Tesselschade Arbeid Adelt

Op de Nationale Zweefvliegdag zullen bijzondere artikelen te koop zijn die speciaal voor zweefvliegers zijn gemaakt, zoals(bad)handdoeken, theedoeken, placemats, lavendel etc. Leuk om cadeau te geven of om voor uzelf mee te nemen.

Tesselschade Arbeid Adelt

Tesselschade-Arbeid Adelt, kortweg TAA, is de eerste vrouwenvereniging van Nederland. De 31 afdelingen, verspreid over het land, worden uitsluitend gerund door enthousiaste vrijwilligers, zonder enige vorm van subsidie. Het is een vereniging ván vrouwen vóór vrouwen met bijna 10.000 leden. De vereniging werd opgericht in 1871. TAA helpt vrouwen op weg naar economische zelfstandigheid door onder voorwaarden bij te dragen aan de kosten voor studie en opleiding. TAA biedt vrouwen de mogelijkheid handgemaakte artikelen te vervaardigen, welke zonder winstoogmerk worden verkocht.

DG Benelux

DG flugzeugbau

Importeur voor Nederland, Belgie en Luxemburg van de LS-8, LS-10, DG-808 en DG-1001.